HomeProjectenFietsprojectenWelenroute

Projectinformatie

Welenroute

De nieuwe Welenroute (6 km) verbindt de Sint-Annatunnel in Antwerpen-Linkeroever met de Krijgsbaan in Zwijndrecht, op de grens met Kruibeke. De route maakt deel uit van het masterplan 2020 en van het functioneel fietsroutenetwerk van de provincie Antwerpen.

Kenmerken
 • Volledig nieuw traject
 • Comfortabel en veilig parcours: vrijliggend, verhard dubbelrichtingsfietspad over de volledige afstand
 • Typisch: heerlijk fietsen langs de Schelde en de welen*, ter hoogte van sportpark De Wallen over een nieuw aangelegd autovrij jaagpad

(*) Een weel is een waterplas ontstaan door een dijkbreuk. De naam verwijst naar de natuurgebieden Galgenweel en Burchtse Weel langs het traject.

Stand van zaken van de werken
 • 5,5 km van 6 km is voltooid in oktober 2017.
 • Het traject tussen Kaaiplein, Burcht en sportpark De Wallen, Burcht vormt de laatste ontbrekende schakel. Momenteel fiets je hier via de Kerkstraat naar het sportpark De Wallen.De werken op dit traject starten van zodra de gronden ter hoogte van de oude scheepswerf beschikbaar zijn voor aanleg van het fietspad. Een concrete timing is nog niet bekend daar de procedure van ter beschikkingstelling veel tijd vraagt.
Aansluitingen fietsroutenetwerk
 • naar Zwijndrecht en Kruibeke
  aansluiting aan de Krijgsbaan, Pastoor Coplaan en Blancefloerlaan
 • naar Antwerpen-centrum
  aansluiting via de Sint-Annatunnel en Kennedytunnel
Partners in het project

De Welenroute is het resultaat van een intense samenwerking tussen BAM nv, de gemeente Zwijndrecht, de stad Antwerpen en het district Antwerpen. De provincie Antwerpen en het Vlaams Gewest dragen financieel bij in het project.

Plan Welenroute

Plan Welenroute

 

Documenten

Fotogalerij