HomeProjectenAfgewerkte projectenNoorderlaanbrug

Projectinformatie

Eerste vernieuwde brug over het Albertkanaal

Sinds juni 2010 zijn de Noorderlaanbruggen open voor alle verkeer. Het project Noorderlaanbruggen, dat twee jaar duurde, werd daarmee succesvol afgerond. De vernieuwing van de bruggen – hogere bruggen en verbreed kanaal onder de bruggen – is het eerste waterwegenproject van het Masterplan 2020 dat is gerealiseerd.

De nieuwe brug ziet er anders uit dan de vroegere brug. Ze is opgesplitst in twee bruggen: een brug voor het autoverkeer en een tweede brug voor het openbaar vervoer. Langs weerszijden van de brug is er een ruim voet- en fietspad.

Onderdeel van het Masterplan2020 en verbreding van het Albertkanaal

De Noorderlaanbrug maakt deel uit van het project ‘Bruggen Albertkanaal’. Het is de bedoeling om de bruggen te verhogen en de vernauwingen van het Albertkanaal onder de bruggen weg te halen. Zo wordt het Albertkanaal 63 meter breed en krijgen de schepen een vrije doorvaarthoogte van 9,1 meter. Die afmetingen zijn nodig om de binnenvaart op het Albertkanaal te stimuleren.
De werken aan de Noorderlaanbrug zijn vlot verlopen. Dankzij een uitgekiend minder-hinderplan, in overleg met alle betrokken partijen, is de hinder voor het verkeer op deze belangrijke verkeersader in het noorden van de stad Antwerpen tot een minimum herleid geweest.

Fotogalerij