HomeNieuwsAlgemeenNieuw onderdeel Districtenfietsroute in Wilrijk afgewerkt

Nieuw onderdeel Districtenfietsroute in Wilrijk afgewerkt

De Ringlaan werd tussen september 2017 en midden april 2018 heraangelegd met comfortabele fiets- en voetpaden en veiligere kruispunten. Zo kunnen fietsers en wandelaars zich in alle comfort en veiligheid in deze buurt verplaatsen.

Ringlaan-wilrijk

Onderdeel van de Districtenfietsroute

Veilige fietspaden op de Ringlaan was één van de zeven ontbrekende schakels van de Districtenroute. De Districtenroute (20 km) loopt rond de Stad Antwerpen en verbindt de districten langs de buitenkant van de Antwerpse Ring. De route loopt via bestaande wegen en verbindt zo Hoboken, Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem en de gemeente Schoten

7 ontbrekende fietsstroken

Voor het grootste deel bestaat de Districtenroute al, maar hier en daar verdwijnt het fietspad om even verder weer op te duiken. Om deze ontbrekende stukken fietspad aan te leggen, sloeg de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM nv) de handen in elkaar met de stad Antwerpen en de gemeente Schoten. In totaal gaat het om 7 ontbrekende stukken samen goed voor 4,2 km aan fietspaden. De kostprijs hiervoor bedraagt 4,16 mljoen euro.

 

districtenroute_2018_RGB-01