HomeNieuwsIJzerlaan/IJzerlaanbrugBeurtelings verkeer op de Vaartkaai ter hoogte van de IJzerlaanbrug op 14 en 15 april

Beurtelings verkeer op de Vaartkaai ter hoogte van de IJzerlaanbrug op 14 en 15 april

Beurtelings verkeer

Op 14 en 15 april wordt er opnieuw gewerkt op de Vaartkaai ter hoogte van de IJzerlaanbrug. Er worden proefsleuven gemaakt om de ligging van de nutsleidingen en rioleringen te controleren. Hierdoor zal er over een afstand van 80 meter slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn op de Vaartkaai. Verkeer rijdt beurtelings via verkeerslichten.

Veilig fietsen

Fietsers rijden op het jaagpad langs de kade en kunnen zo veilig de werfzone passeren. 

Nieuwe fase vanaf eind mei

Van eind mei tot het einde van het jaar volgen er nieuwe werken op de Vaartkaai.

Eerst worden er een paar damplanken ingebracht ter hoogte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Deze damplanken worden geplaatst voor de verbreding van het Albertkanaal. Nadien wordt de nieuwe fiets- en voetgangersbrug zelf gebouwd.

Gedurende deze periode zal het verkeer weer beurtelings over 1 rijstrook passeren door middel van verkeerslichten. De exacte data volgen zo snel mogelijk.

UPDATE 20/04: Het inbrengen van de damplanken ter hoogte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, zal eind mei plaatsvinden. De exacte data hiervoor zijn nog altijd niet bekend. Wat wel vaststaat is dat, gedurende deze werken, het verkeer opnieuw beurtelings over 1 rijstrook passeert door middel van verkeerslichten. Vanaf 8 juni tot eind 2016 zal de nieuwe fiets- en voetgangersbrug worden gebouwd. Ook gedurende deze periode geldt er beurtelings verkeer op de Vaartkaai ter hoogte van de IJzerlaanbrug via verkeerslichten.

Lees meer over het project IJzerlaan >