HomeNieuwsSpoorbruggenVoorbereidingswerken aan spoorbrug over de IJzerlaan

Voorbereidingswerken aan spoorbrug over de IJzerlaan

Op maandag 3 december 2012 start een volgende fase van de werken voor de vernieuwing van de spoorbruggen over de IJzerlaan. Na de afbraak van de oude brug eerder dit jaar, wordt nu een nieuwe spoorbrug over de IJzerlaan gebouwd. Hiervoor wordt de IJzerlaan tijdelijk versmald en zal er een aangepaste verkeerssituatie worden ingericht.

De vernieuwingswerken van de verouderde bruggen over de IJzerlaan door Infrabel sluiten aan op de vernieuwing van de nabije spoorbruggen over het Albertkanaal in het Masterplan 2020 van de Vlaamse Regering. Het Masterplan wil ondermeer het filevrije en milieuvriendelijke transport over het water en het spoor extra promoten door de spoorbruggen over het Albertkanaal te verhogen en de vaargeul eronder te verbreden.

Infrabel en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel investeren zo gezamenlijk in een moderne spoorinfrastructuur, wat goed is voor de veiligheid en de stiptheid van het spoorverkeer.

De opbouw van de nieuwe spoorwegbruggen over de IJzerlaan zal omwille van de omvang en technische specificiteit in verschillende fasen gebeuren.

Vanaf maandag 3 december zal het wegverkeer ter hoogte van de IJzerlaan een gewijzigde verkeerssituatie ervaren. De Ijzerlaan wordt gedeeltelijk versmald om de montagetorens voor de bouw van de eerste nieuwe brug te kunnen plaatsen. Deze aangepaste situatie zal ongeveer 6 maanden duren, de tijd die nodig is om de brug te monteren en af te werken.
Nadat de nieuwe brug in gebruik genomen is, zal in een latere fase ook de andere oude brug over de IJzerlaan vernieuwd worden.

Dit moderniseringsproject zal volgens de huidige planning eind 2014 worden beëindigd. Het totaal aanbestedingsbedrag van de hoofdaanneming van de werken bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Omleidingskaarten voor deze werken:

Afsluiting Slachthuislaan: 4 februari t.e.m. 7 februari 2013

Afsluiting IJzerlaan: van 12 februari t.e.m. 15 februari 2013