HomeNieuwsAlgemeenVlaamse regering draagt Rudi Thomaes voor als kandidaat-bestuurder van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel

Vlaamse regering draagt Rudi Thomaes voor als kandidaat-bestuurder van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel

De Vlaamse regering heeft vandaag Rudi Thomaes voorgedragen als kandidaat-bestuurder voor de raad van bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel. Hij zal de plaats innemen van Karel Vinck, die omwille van zijn leeftijd binnenkort een stap terug zal zetten.

Rudi Thomaes

Gezien zijn leeftijd geeft Karel Vinck na 5 jaar als voorzitter van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel binnenkort de fakkel door. Het is de bedoeling dat de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel op de Algemene Vergadering van mei de nieuwe bestuurder benoemt. De daaropvolgende raad van bestuur zal een nieuwe voorzitter aanduiden.

Karel Vinck werd in 2008 door de Vlaamse regering aangetrokken. Na de beslissing van de Vlaamse regering in 2010 om de ring van Antwerpen rond te maken zonder de Lange Wapperbrug zorgde Vinck ervoor dat het vernieuwde project opnieuw een doorstart kende. Rudi Thomaes (60) zal als kandidaat-bestuurder dit verhaal verder vorm geven.

De Vlaamse regering dankt Karel Vinck voor zijn inzet, in het bijzonder voor zijn pragmatisch handelen en de inbreng van zijn projectmanagement benadering.

Rudi Thomaes is Antwerpenaar en heeft jarenlange ervaring als topmanager. Rudi Thomaes krijgt de opdracht om de derde Scheldekruising verder voor te bereiden en de uitvoering van het project te starten binnen een nieuwe organisatiestructuur.

Karel Vinck zal zich de komende jaren vooral richten op zijn Europese werk als coördinator van het European Railway Traffic Management System voor de Europese Commissie. Karel Vinck heeft een lange carrière als crisismanager achter de rug, onder meer bij Bekaert,Umicore en de NMBS.

Rudi Thomaes was 28 jaar lang actief bij Alcatel Bell, waar hij in 2004 als CEO afscheid nam om 8 jaar lang het Verbond der Belgische Ondernemingen (VBO) te gaan leiden. Daar beëindigde hij zijn opdracht midden vorig jaar om zich sindsdien toe te leggen, als voorzitter,  op het  jonge Antwerpse technologiebedrijf Restore  en op zijn mandaten als bestuurder in de raden van Umicore en Armonea. Hij is tevens secretaris-generaal van de International Chamber of Commerce België,  en is tot einde mei lid van de Regentenraad van de Nationale Bank van België.