HomeNieuwsFietsprojectenVanaf maandag 18 februari beurtelings rijden op Koningin Astridlaan in Burcht

Vanaf maandag 18 februari beurtelings rijden op Koningin Astridlaan in Burcht

Antwerpen/Zwijndrecht – Op maandag 18 februari 2013 gaan de werken aan de Welenroute, de nieuwe fietsroute tussen Linkeroever en Burcht, een nieuwe fase in. Er zal gewerkt worden in het gedeelte tussen Burchtse Weel en het Kaaiplein in Burcht. Gedurende vier weken zullen tijdelijke verkeerslichten het verkeer op de Kon. Astridlaan beurtelings laten rijden.

De werken aan de Welenfietsroute naderen het centrum van Burcht en schuiven verder over de Koningin Astridlaan. Omdat daar de rijweg smaller is, dient de aannemer gedurende een viertal weken werflichten te plaatsen. Deze laten beurtelings toe dat er gereden kan worden in de richting van Antwerpen of Burcht.

De werken verlopen eerst aan de landzijde, waar de huizen staan. In een latere fasewissel wordt er gewerkt aan de Scheldezijde. De werflichten kunnen op de spitsuren voor vertraging zorgen, maar we houden de periode van de werken zo kort mogelijk, zij het een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Verbinding tussen Antwerpen en Burcht
De Welenroute maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk van de provincie Antwerpen. Deze fietsroute verbindt de stad Antwerpen, Linkeroever en Burcht. Ze vertrekt aan de Sint-Annatunnel (de voetgangerstunnel) op het Frederik Van Eedenplein en vervolgt haar weg langsheen de Schelde, door Burcht naar de N419. De route sluit aan op de fietspaden langs de N419, de Pastoor Coplaan, de Blancefloerlaan en de Gloriantlaan. Via de Kennedytunnel en de Sint-Annatunnel vindt de fietser de weg naar het Antwerpse centrum aan de andere kant van de Schelde.

Resultaat van samenwerking tussen verschillende partners
De aanleg van deze fietsroute kadert in het Masterplan 2020 van de Vlaamse overheid en is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, de provincie Antwerpen, de gemeente Zwijndrecht en de stad Antwerpen.