HomeNieuwsNoordersingelVanaf maandag 18 april verkeer op 1 rijstrook per rijrichting op de Noordersingel

Vanaf maandag 18 april verkeer op 1 rijstrook per rijrichting op de Noordersingel

Vanaf maandag 18 april starten de werken op de Noordersingel zelf. Hierdoor wordt het verkeer op de Noordersingel tussen Schijnpoortweg en Turnhoutsepoort op telkens 1 rijstrook per rijrichting gebracht. Er geldt vanaf dan ook een snelheidsbeperking van 50km/uur. Aan de kruispunten met de Schijnpoortweg en de Turnhoutsepoort worden extra rijstroken voorzien zodat het verkeer hier vlotter kan passeren. Deze situatie duurt ongeveer 17 maanden, tot het einde van de werken aan de Noordersingel.

Zone 50

Vandaag rijdt het verkeer op de Noordersingel over 2 rijstroken in elke rijrichting. Vanaf maandag 18 april wordt dit 1 rijstrook per rijrichting. De maximumsnelheid tijdens de werken bedraagt 50km/uur. Om de doorstroming op de Noordersingel niet te hinderen worden ter hoogte van de kruispunten extra afslagstroken voorzien.

Veilig fietsen

Ook voor fietsers wijzigt de verkeerssituatie. Tijdens de werken is er een dubbelrichtingsfietspad aan 1 kant van de weg. Zo kunnen zij veilig fietsen langsheen de werfzones.

Bedrijven steeds bereikbaar

De bedrijven in deze zone blijven steeds bereikbaar via doorsteken door de werfzone.

Heraanleg Noordersingel

Deze werken kaderen in de heraanleg van de Noordersingel. De Noordersingel wordt volledig heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel met opnieuw twee rijstroken in elke rijrichting met een groene middenberm. Aan beide zijden komt een breed fietspad afgescheiden van de rijweg door een groenstrook of vergroende parkeerstrook. De kruispunten worden veiliger gemaakt. Er komt een nieuw kruispunt ter hoogte van het voormalige containerpark van Borgerhout dat toegang geeft tot Spoor Oost.

Lees meer over de verschillende projectonderdelen >

Luchtfoto van de huidige Noordersingel (stad Antwerpen)

Luchtfoto van de huidige Noordersingel (stad Antwerpen)