HomeNieuwsIJzerlaan/IJzerlaanbrugStudenten Thomas More bezoeken werf IJzerlaan

Studenten Thomas More bezoeken werf IJzerlaan

Op woensdag 13 april brachten een 70-tal studenten van de Thomas More hogeschool (Campus Geel), afdeling Bachelor in de Bouw, een bezoek aan de bouwwerf IJzerlaan. Dit gebeurde in het kader van Talentenwerf.

Op het programma stonden een presentatie over het project IJzerlaan en de specifieke bouwtechnieken én eenrondleiding op de werf

Tijdens de presentatie lichtte aannemer Stadsbader onder meer toe hoe diepwanden worden gemaaktBij hun bezoek aan de werf, konden de studenten de diepwanden bekijken. 

Deze diepwanden zijn nodig bij de uitgraving van de persput voor een leidingenkoker onder het Albertkanaal. De persput is zo’n 30 meter diep en heeft een diameter van 15 meter.  Hij is zo goed als klaar. 

Lees meer over de aanleg van een leidingenkoker onder het Albertkanaal >

Wat is Talentenwerf?

Talentenwerf zorgt in de provincie Antwerpen voor opleidingen en voor de duurzame en kwalitatieve invulling van vacatures in de bouw. Samen met bouwheren en aannemers werkt zij opleidingstrajecten uit voor zowel werkzoekenden als het onderwijs. Talentenwerf is een samenwerkingsverband tussen de sociale partners van de bouwsector (Confederatie Bouw Antwerpen, Bouwunie Antwerpen, ABVV, ACV, ACLVB) vertegenwoordigd door het FVB, de Stad Antwerpen en de VDAB, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid.

Ook de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en aannemer THV Besix/Stadsbader scharen zich bij de werken aan de IJzerlaan en IJzerlaanbrug achter dit waardevolle initiatief. Zo bieden ze de komende jaren 451 opleidingsplaatsen aan voor werkzoekenden en leerlingen uit het bouwonderwijs.
Lees meer over het engagement van de BAM in Talentenwerf >

Meer weten over Talentenwerf? Surf naar www.talentenwerf.be .

Studenten Thomas More, afdeling bouw, brengen een bezoek aan de werf IJzerlaan.

Studenten Thomas More, afdeling bouw, brengen een bezoek aan de werf IJzerlaan.