HomeProjectenIJzerlaan/IJzerlaanbrug

Projectinformatie

De heraanleg van de IJzerlaan en omgeving

Sinds juni 2015 is de heraanleg van de IJzerlaan van start gegaan. Deze werken duren 3 jaar, en worden in de zomer van 2018 afgerond.

Het project IJzerlaan bestaat uit een aantal werken die de omgeving van de IJzerlaanbrug voorbereiden op de verbreding van het Albertkanaal en de werken voor de Oosterweelverbinding. Tegelijkertijd wordt de omgeving opgewaardeerd en wordt er nieuwe ruimte gecreëerd. 

Wat verandert er?

  • De IJzerlaanbrug wordt vervangen door een fiets- en voetgangersbrug. Hierdoor verdwijnen de lange aanloophellingen van de bestaande brug aan beide kanten van het Albertkanaal. En zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
  • De IJzerlaan wordt heraangelegd en krijgt een aangenamer profiel met een kanaal, bomenrijen en brede fietspaden.
  • De Slachthuislaan wordt beter aangesloten op de IJzerlaan, waardoor een vlotte verbinding tussen de Singel en de Noorderlaan ontstaat.

Blijf op de hoogte

Meer weten over het project? Surf naar www.ijzerlaan.be of volg ons in real-time via Twitter (@IJzerlaanbrug).

Benieuwd naar wat er gebeurt op de werf? Via onze rubriek ‘Werf in beeld’ blijft u op de hoogte via foto’s.

Nieuws

Studenten Thomas More bezoeken werf IJzerlaan

Op woensdag 13 april brachten een 70-tal studenten van de Thomas More hogeschool (Campus Geel), afdeling Bachelor in de Bouw, een bezoek aan de bouwwerf IJzerlaan. Dit gebeurde in het kader van Talentenwerf. Op het programma stonden een presentatie over het…