HomeProjectenAfgewerkte projectenIJzerlaan/IJzerlaanbrug

Projectinformatie

De heraanleg van de IJzerlaan en omgeving

Sinds juni 2015 is de heraanleg van de IJzerlaan van start gegaan. Deze werken duren 3 jaar, en werden in september 2018 afgerond.

Het project IJzerlaan bestond uit een aantal werken die de omgeving van de IJzerlaanbrug voorbereiden op de verbreding van het Albertkanaal en de werken voor de Oosterweelverbinding. Tegelijkertijd werd de omgeving opgewaardeerd en werd er nieuwe ruimte gecreëerd. 

Wat is er veranderd?

  • De IJzerlaanbrug werd vervangen door een fiets- en voetgangersbrug. Hierdoor verdwenen de lange aanloophellingen van de oude brug aan beide kanten van het Albertkanaal. Zo ontstond ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
  • De IJzerlaan werd heraangelegd en kreeg een aangenamer profiel met een kanaal, bomenrijen en brede fietspaden.
  • De Slachthuislaan werd beter aangesloten op de IJzerlaan, waardoor er nu een vlotte verbinding tussen de Singel en de Noorderlaan is.

Meer weten over het project?

Surf naar www.ijzerlaan.be.

Nieuws

Studenten Thomas More bezoeken werf IJzerlaan

Op woensdag 13 april brachten een 70-tal studenten van de Thomas More hogeschool (Campus Geel), afdeling Bachelor in de Bouw, een bezoek aan de bouwwerf IJzerlaan. Dit gebeurde in het kader van Talentenwerf. Op het programma stonden een presentatie over het…