HomeNieuwsNoordersingelParkeerverbod op de Noordersingel vanaf 11 april. Verkeer op 1 rijstrook vanaf 18 april.

Parkeerverbod op de Noordersingel vanaf 11 april. Verkeer op 1 rijstrook vanaf 18 april.

Parkeerverbod vanaf 11 april

Vanaf maandag 11 april geldt een parkeerverbod op de Noordersingel tussen Schijnpoortweg en Turnhoutsepoort. Het parkeerverbod geldt gedurende 17 maanden.

De parkeerstroken worden gebruikt voor de aanleg van een tijdelijk tweerichtingsfietspad en de inrichting van werfzones.

Eén rijstrook per rijrichting vanaf 18 april

Op 18 april zal het verkeer op de Noordersingel tussen Schijnpoortweg en Turnhoutsepoort op 1 rijstrook per rijrichting worden gebracht. Vandaag zijn er twee rijstroken per rijrichting. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur.

Om fietsers veilig en vlot langs de werf te leiden komt er een dubbelrichtingsfietspad aan één kant van de Noordersingel.

Deze situatie geldt tot 30 juni. Na het bouwverlof start een nieuwe fase, waarover later zal worden gecommuniceerd.

Wat betekent dit voor het verkeer op de Noordersingel?

Op het stuk Noordersingel tussen de Turnhoutsepoort en het vroegere containerpark van Borgerhout rijden voertuigen en fietsers langs de kant van Muziekcentrum Trix.

Ter hoogte van het vroegere containerpark wisselt het verkeer naar de oostzijde van de Noordersingel, naar de kant van het waterzuiveringsstation. Voor fietsers is er een veilige doorsteek voorzien.

Bedrijven blijven bereikbaar via doorsteekplaatsen door de werfzone.

De heraanleg van de Noordersingel

Het komende anderhalf jaar wordt de Noordersingel tussen de Schijnpoortweg en de Turnhoutsepoort volledig heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel, met:

  • opnieuw 2×2 rijstroken
  • een groene middenberm én
  • brede fietspaden aan beide kanten van de rijweg. Deze fietspaden worden afgescheiden van de rijweg door een groenstrook of een vergroende parkeerstrook.

Ook de kruispunten worden veilig ingericht.

Lees meer over de heraanleg van de Noordersingel >