HomeNieuwsAlgemeenMinister Weyts en schepen Kennis geven aftrap heraanleg IJzerlaan

Minister Weyts en schepen Kennis geven aftrap heraanleg IJzerlaan

Vandaag hebben Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts en schepen van mobiliteit van de stad Antwerpen Koen Kennis de aftrap gegeven voor de werken aan de IJzerlaan. De pers was aanwezig om het moment vast te leggen.

Bij de heraanleg van de IJzerlaan wordt als eerste op en rond het kruispunt van de Noorderlaan met de IJzerlaan gewerkt. De oude ondergrondse sluis moet er worden hersteld. In een later stadium zal de sluis gebruikt worden om het nieuwe IJzerlaankanaal aan te laten sluiten op het Asiadok.  Tegelijk worden in de ondergrond enkele nutsleidingen en rioleringsbuizen verplaatst, zodat het kruispunt klaar is voor de herinrichting van de IJzerlaan en de komst van de tram op de Noorderlaan.

Vlaams minister Ben Weyts is blij dat de schop in de grond gaat. “De IJzerlaan staat voor een ingrijpende transformatie, die meer ruimte gaat geven aan fietsers, voetgangers, het openbaar vervoer, groen en water. Na jaren van plannen en overleg krijgen de plannen om de mobiliteit en de omgeving op te frissen eindelijk vorm”.

De voorbereidende werken op en rond het kruispunt zullen duren tot september 2016. Door een slimme planning van de werken, proberen we de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer over het project Ijzerlaan >

Minister Weyts en schepen Kennis geven aftrap heraanleg IJzerlaan

Minister Weyts en schepen Kennis geven aftrap heraanleg IJzerlaan